2007 m. spalio 15 d., pirmadienis

MoBI (Mobili verslo analitika) ir B2E (Verslas – darbuotojui)

Mobili verslo analitika (angl. Mobile Business Intelligence) ir Verslas – darbuotojui B2E (angl. Business-to-Employee) - tai verslo pritaikymas ir išvystymas iš įmonės ribų į darbuotojų rankas, taip sakant, "bet kur ir bet kada".
Šie pritaikymai yra nukreipti į:

  • Mobilią klientų aptarnavimo vadybą (angl. MCRM - Mobile Customer Relationship Management);
  • Mobilią verslo analitiką (angl. Mobile Business Intelligence) - priėjimą prie duomenų bazių, pranešimo ir analizavimo funkcijų;
  • Mobilią pasiūlos grandinės vadybą (angl. Mobile Supply Chain Management) - priėjimą prie sandėlio atsargų, tiekimo dokumentų atšaukimo, barkodo nuskanavimo;
  • Mobilų tiekimą (angl. Mobile Procurement) - aprūpinimo procesų vystymą, kainų palyginimą, pakaitalų užsakymą.
Business Intelligence sistemos suteikė verslui papildomas analitikos galimybės, kurias praplėčia mobilios verslo analitikos sistemos MoBI. MoBI sistemos leidžia mobiliems vartotojams prieiti prie aktualios korporacinės informacijos naudojant mobilius telefonus, delninius kompiuterius arba mobilius organaizerius, bei peržiūrėti, atlikti analizę ir įvertinti tą informaciją kaip on-line, taip ir sinchronizavimo režimu. Informacija yra personalizuojama kiekvienam vartotojui, tai užtikrina, kad vartotojui bus vaizduojama tik reikalinga informacija. Mobilios technologijos leidžia vartotojams palaikyti ryšį su verslu bet kuriuo laiku, bet kur jie bebūtų.
Prieš keletą metų mobilios BI sistemos išgyveno trumpą sėkmės ir populiarumo periodą, bet dėl ribotų techninių įrangos galimybių (įrangos galingumas, perdavimo greitis) bei ekonominių veiksnių: įranga prieš kelerius metus kainavo kelis kartus brangiau, susidomėjimas šia technologija sumažėjo.
Bet situacija keičiasi: mobili įranga tapo daug galingesnė, perdavimo greičiai ir atstumai irgi ženkliai padidėjo, BI priemonės irgi tapo pažangesnės.

Komentarų nėra: