2007 m. lapkričio 27 d., antradienis

Ar tikrai privalumai? Tik 10? Bet tikrai Microsoft.

Visiems, kas domisi verslo įžvalgos technologijomis, turėtų būti įdomu ir naudinga paskaityti apie Microsoft Business Intelligence technologijas. Tam paskaitykite oficialų Microsoft tinklapį: 10 didžiausių sistemos „Microsoft Business Intelligence“ privalumų . Straipsnyje apie Business Intelligence aprašoma TOP-10 Microsoft Business Intelligence privalumų. Panagrinėsiu ir pateiksiu savo nuomonę apie nurodytus privalumus.

Nurodyti 10 didžiausi privalumai, išskyrus apmokymų poreikio mažinimo – tai beveik kiekvienos Business Intelligence sistemos minimalus funkcionalumas. Dėl apmokymų poreikio mažinimo, norėčiau nesutikti. Jau nemažai vartotojų dirba su Microsoft Office 2007 sistema, aš – jų tarpe. Patikėkite, iki šiol negaliu prisitaikyti prie pasikeitusios vartotojo sąsajos, nors pagrindinis sistemos funkcionalumas nepakito. Kad efektyviai dirbčiau su nauja Office 2007 sistema, man prireiks dar nemažai papildomų darbo valandų. Jeigu prie to pridėtume dar papildomą BI funkcionalumą, tai iš esmės prireiktų mokytis dirbti su šiuo programų paketu iš naujo.

Mano pirminės išvados:

Microsoft Business Intelligence sistema nepasižymi jokiomis BI technologijų naujovėmis ir turi minimalų reikalingą BI funkcionalumą. Iš finansinės pusės, kad išnaudotumėte nors iš dalies visas pagrindines funkcijas, Jums prireiks nemažų investicijų į Microsoft kompanijos programinę įrangą. Be to, pakankamai paprastoms ataskaitoms gauti, reikia neblogai išmanyti programavimo aspektus.

Komentarų nėra: